На Spring Forward Тім Кук ще раз показав і розповів нам все про новий продукт компанії Apple - "розумних" годиннику Apple Watch. Через високу ціну велика частина перших коментарів виявилася досить злісними: "як можна продавати годинник за $ 1000"? Журналісти, яким вдалося пограти з Watch, іншої думки.

Якщо дивитися на речі реально, Apple Watch сьогодні є чи не єдиним пристроєм з сімейки переносної електроніки, яке пропонує більше традиційного набору послуг - шагометр і гаджета для отримання повідомлень зі смартфона.

Якщо придивитися уважно, список можливостей Apple Watch в рази більше від конкурентів. Але, на відміну від інших, компанія навіть не намагається самостійно обмежувати можливості свого гаджета. На момент надходження годин в продаж спеціальний розділ App Store для Apple Watch отримає понад 1000 додатків від сторонніх розробників, а протягом 12 місяців їх число може вирости до 100.000. Такого немає в жодного конкурента.

Можна собі тільки уявити, що зможе робити маленький пристрій на зап'ясті людини вже через рік. Адже поки одні випускають "розумні" спортивні браслети, а інші красиві цифрові аксесуари, Apple працює над створенням повністю нового напряму, нової платформи, яка в майбутньому стане невід'ємною частиною щоденного життя людини. Для цього навіть у першого покоління Apple Watch є кілька інструментів.

Новий спосіб введення інформації


Смарт-годинник на Android Wear зазвичай вихваляються можливістю введення інформації за допомогою голосу. Є таке і в Apple Watch, але просто уявіть на хвилину, як будете стояти в вагоні метро і кричати на годинник. Apple стала єдиною компанією, яка доклала зусиль для створення інших зручних способів введення даних.

Колесо Digital Crown в Apple WatchКолесо Digital Crown в Apple Watch

По-перше, це дисплей, виконаний за технологією Force Touch: ви будете відчувати силу натискання і зможете зручно працювати з гаджетом. По-друге, звичайне колесо Digital Crown. Здавалося б, стара технологія, але часом вона буде краще будь-який інший.

Новий спосіб спілкування


Apple стала першою компанією, яка не просто поліпшила старі способи спілкування, а й придумала свій власний. Технологія отримала назву Digital Touch дозволяє передати на інші Apple Watch ритм свого серцебиття і різного роду малюнки. Можливо на презентації це виглядало дещо кумедно і навіть смішно: хто таким взагалі буде користуватися?

Технологія Digital Touch

Дуже багато. Традиційні sms і повідомлення будь-кому вже порядком набридли, особливо, якщо за день людина отримує таки 150 штук. Digital Touch - повністю новий спосіб спілкування, що дозволяє позбутися від настирливих повідомлення нехай поки тільки з близькими людьми і друзями.

Гаманець на руці - Apple Pay


Поки в Україні ця технологія не прийшла, але можна бути впевненим - майбутнє не за горами. Зараз платіжний інструмент Apple Pay активно розвивається в США, а інженери компанії змогли зробити так щоб в ролі гаманця виступав не тільки смартфон iPhone, але і годинник: пара кліків і платіж пішов. Простіше простого.

Apple Pay і Apple WatchApple Pay і Apple Watch

До того ж, ПриватБанк вже представив прототип свого застосування для Apple Watch. Воно дозволяє контролювати баланс рахунку, дивитися за виписками, поповнювати телефон та робити грошові перекази. Як тільки Apple Watch приїдуть в Україну і надійдуть у продаж - Приват24 для Apple Watch буде готовий до роботи.

Пристрій, який ти вибираєш сам


Як ми вже говорили вище, більша частина скарг на Apple Watch надійшла через високу ціну на деякі моделі. Особливо неприємно людей здивував цінник в $ 17.000. Насправді, проблема вирішується досить просто: кожен купує рівно те, що йому подобається і що дозволяють можливості.

Справа в тому, що можливості моделі за $ 349 і за $ 17.000 однакові. Єдина відмінність - у моделей Watch і Edition сапфірове покриття циферблата, а у Sport - скло виконане за технологією X-ion, яка також неймовірно міцна. Набір функцій, можливостей, технічні характеристики - однакові.

Тому кожен покупець може вибрати саме той варіант, який йому до душі. І все також отримає відмінний пристрій з повним набором всіх функцій. Це як з iPhone на 16 Гб і 128 Гб. Виглядати вони будуть повністю однаково, просто кожен бере те, що йому більше підходить.

А думати про високу ціну на золоті Apple Watch Edition не варто: згідно інсайдерської інформації, таких буде випущено всього 10.000 штук. І все будуть продані досить швидко.